Nu är valrörelsen i gång på allvar. Den 9 september vet vi hur många som har röstat på oss. Ju fler röster som vi får desto fler mandat blir det.
Skulle vi med er rösthjälp få 21 av 41 mandat i kommunfullmäktige så får vi egen majoritet.
Då skulle vi kunna genomföra många av de förslag som ni har lämnat till oss. Vi skulle få Sveriges bästa förskola (barnomsorg), omsorg och vård. Vi skulle sätta fart på bostadsbyggandet med bra,  bostäder som passar alla. Du finner mer information i vår valfolder.

Under dessa 4 åren så har vi varit med i majoriteten MoraAlliansen, tillsammans med centern 11 mandat, moderaterna 5 mandat, Morapartiet 4 mandat, Liberalerna 1 mandat och Kristdemokraterna 1 mandat. Tillsammans 22 mandat.
Många sa att det inte går med 5 olika partier, men det har gått bra. Visst har det stötts och blötts i olika frågor/förslag, men till sist så har vi löst det eller kompromissat. Det vi har åstad kommit är bla ett serviceboende för äldre (Ekbacken), LSS boende. Bevarat byskolorna och bygger ny Förskola i Våmhus.
Vi har fått flera bostäder, men det behövs många fler bostäder.

Inför nästa mandat period så kommer vi att behöva ta ställning till en multiarena. Vi ska inte bygga den själva, utan utomstående finansiärer kommer att bygga den. De tankar om en multiarena har varit många. Var den ska placeras, vad kan vi i kommunen utnyttja den till, för föreningslivet och kommunala verksamheter. Det har nämnts kulturen, 7-9 skola, storkök med restaurang, Vasaloppet och olika evenemang som en stor arena kan ta. I samband med investering i multiarena talas det också simhall, hotell och lägenheter.
Kan det bli verklighet så vore det ett stort lyft för Mora kommun. Därför är Morapartiet för en multiarena helst nära Mora centrum och då för att det gynnar de affärsverksamheter som finns där.


Det viktigaste som en kommun har ansvar för är de lagstadgade verksamheterna och där ska vi bli bäst i Sverige. Dit hör verksamheter som vård, skol och omsorg. Underhåll av kommun ägda gator och vägar, fastigheter, byggnader, parker osv. Därutöver finns det etiska och moraliska hänsyn som klimatet, miljön med bla djur och natur, infrastruktur, bevara bruknings bara odlingsmarker mm. Att utveckla ett hållbart samhälle med de olika klimatsmarta lösningar är ett måste, om vi ska rädda vår jord, för oss och våra barn i framtiden. Tekniken finns för att kunna minska skadliga utsläpp, som plast användning, bilåkande osv. Vi kan cykla eller gå mera, återanvända det som går, både i smått och stort, som enskilda personer eller inom industri/affärsverksamheter eller i offentliga verksamheter. När det byggs bostäder i kommunen så kan vi bygga dem klimatsmarta med den senaste tekniken som finns.


Vi satsar mycket på Mora centrum, men vi får inte glömma bort våra byar. Alla vill inte bo i Mora centrum. Byarna betraktar jag som Moras själ. Det är lika viktigt att utveckla våra byar med och det finns många förslag som kan ge våra byar en positiv framtid utveckling. De behöver också bostäder. förskola, skola och äldreboende, där det är möjligt. Alla vill inte bo i Mora centrum. Vi har så fantastiskt mycket, att erbjuda de som vill flytta till Mora kommun och för oss som allaredan bor här.
Vi har så många guldägg i kommunen, som fantastiska livskraftiga industrier, affärsrörelser, Dalahästen, Vasaloppets olika aktiviteter, hockey, skidor i olika former, både på längden och tvären, innebandy, fotboll och många, många andra olika förenings verksamheter, en fantastisk natur som kan ge ekoturism, tre olika handels centrum, med det mesta som vi kan behöva, olika hantverks tillverkning, konstnärer. Ja listan kan göras lång . Mora helt fantastiskt att bo och verka i, om vi tillsammans fortsätter att bygga vidare mot ett utvecklande och tryggt samhälle och inom allt det här behöver vi alla vara med på olika sätt.